Een ecologisch product is een product dat is ontworpen en geproduceerd met aandacht voor het minimaliseren van negatieve milieueffecten gedurende zijn hele levenscyclus, inclusief grondstoffenwinning, productie, distributie, gebruik en verwijdering.

Het doel van ecologische producten is om de impact op het milieu te verminderen en duurzaamheid te bevorderen.

Bij de ontwikkeling van de baanbrekende producten voor gevelbescherming en binnen luchtzuivering
is speciale aandacht besteed aan de bescherming van het milieu. Door het zorgvuldige gebruik van
actieve ingrediënten in extreem kleine hoeveelheden, voldoet het Masinope
gevelbeschermingssysteem aan de hoogste ecologische normen. Masinope producten die zijn
ontworpen voor gebruik binnenshuis, zijn absoluut onschadelijk voor mens en dier.

Bacteriën zijn levende micro-organismen met een celstructuur, terwijl enzymen eiwitten zijn die
chemische reacties versnellen zonder zelf verbruikt te worden. Bacteriën kunnen enzymen
produceren en gebruiken voor verschillende processen in hun cellen.

Fotokatalysatoren zijn het geheim van de indrukwekkende resultaten van onze Masinope professionele systemen – uniek op de markt en bevestigd in nauwgezette laboratoriumtests en talloze praktische toepassingen!

De Masinope professionele systemen voor gevelbescherming werken met speciaal ontwikkelde foto katalytische actieve ingrediënten. Organische onzuiverheden worden met de kracht van de zon afgebroken voordat ze zich op de gevel kunnen nestelen.
Ons gevelbeschermingssysteem geeft algen, schimmels en ander organisch vuil geen kans. Met behulp van unieke fotokatalytische eigenschappen reinigt de gevel zichzelf en wordt organisch vuil afgebroken voordat het zich op de gevel kan nestelen.
Ja, keramiek kan perfect gereinigd worden met Masinope Clean. Spuit de te behandelen oppervlakte in met Clean, laat het product +/- 30 minuten zijn werk doen en spuit daarna af met een hogedruk.
Het is onschadelijk voor lozing in water of waterput door de verdunning in het groter geheel. Enkel bij afvoer in vijver vermijden. Het vuil van gevel/daken in combinatie met product is onaangenaam voor vissen.
Ja, natriumhypochloriet is een actief bestanddeel van bleekwater. In tegenstelling bij Clean wordt een natriumhypochlorietoplossing gebruikt als afgeleid product in een zeer klein concentraat (<2%). Dit wordt bv. ook gebruikt in zwembaden om het water te desinfecteren.
Clean heeft geen uv-licht nodig om te werken, dus donker of schemer zijn niet van toepassing. Masinope Pro heeft wel een fotokatalytische werking waarbij uv-licht een zelfreinigend effect teweeg brengt.